۱۵ سوال ناب مصاحبه دور دوم
سوالات مصاحبه دور دوم
خب، دور اول سوالات مصاحبه را با چند نفر که به نظرتان مناسب میآمدند پشت سر گذاشتهاید. حالا وقت آن رسیده که در دور دوم، سؤالات عمیقتری بپرسید و بیشتر زیر و بم متقاضیان را دربیاورید.
این لیست را در دور دوم مصاحبه با متقاضی بعدی امتحان کنید:
۱. آیا چیزی از دور اول مصاحبه هست که بخواهید دوباره به آن اشاره کنید؟
خیلی وقتها بعد از مصاحبه، متقاضیان حسرت پاسخی را میخورند که دادهاند. به آنها فرصت بدهید تا خط فکری خود را توضیح دهند یا پاسخ قبلیشان را کاملاً اصلاح کنند.
مطرح کردن این سؤال در ابتدای کار، باعث آسودگی خاطر متقاضی میشود، مخصوصاً اگر روی جوابی از مصاحبه قبلی گیر کرده باشد. این کار به آنها اجازه میدهد تا روی سوالات دور دوم تمرکز کنند.
۲. برای موفقیت کسی در کار چه کردهاید؟
آیا میتوانند به سرعت موقعیتی را به یاد بیاورند یا اینکه دستپاچه میشوند و به نظر میرسد چیزی را جعل میکنند؟
این سؤال به شما کمک میکند تا متوجه شوید که آیا آنها افراد تیمی هستند که علاقه واقعی به کمک به دیگران برای رسیدن به اهداف کلی شرکت دارند یا خیر.
۳. به نظر شما شرکت ما باید چه کار را بهتر انجام دهد؟
درست است که آنها از کارهای درونی شرکت شما خبر ندارند، اما اشاره به چیزی که میتوان آن را بهبود بخشید، نشاندهنده ابتکار و صرف وقت برای تحقیق در مورد شرکت شماست.
۴. آیا تا به حال پیش آمده که با همکاران خود کنار نیامده باشید؟
این سؤالی است از نوع «مصاحبه رفتاری» که میتواند روشهای آنها برای حل تعارض را آشکار کند و اینکه آیا از کاه کوه میسازند یا نه.
۵. چه مهارتهایی باعث میشود برای این موقعیت مناسب باشید؟
پاسخی که میدهند نشان خواهد داد که آیا میتوانند اثربخشی تیمی را که با آن کار خواهند کرد افزایش دهند و اینکه آیا مهارتهای لازم برای این نقش را درک کردهاند یا خیر.
۶. سبک مدیریت مورد علاقه شما چیست؟
این خط سؤالپیچ، بینشی در مورد نوع سبک مدیریتی که آنها ترجیح میدهند با آن کار کنند میدهد و اینکه آیا با شخصیت و روند کاری مدیر فعلی شما مطابقت دارد یا خیر.
به یاد داشته باشید که فقط به دلیل اینکه ممکن است ترجیحشان یک سبک مدیریتی آسانگیر باشد، به این معنی نیست که در زیر نظر یک مدیر سختگیرتر موفق نخواهند شد.
۷. چه چیزی در مورد صنعت ما برای شما جالب است و چرا؟
اگر متقاضی تحقیقات خود را انجام داده باشد، پاسخ دادن به این سؤال باید آسان باشد. متقاضیان عالی در این مرحله، صنعت را به طور کامل بررسی کرده، مخصوصاً اگر قبلاً در صنعت شما کار نکردهاند.
۸. خودتان را در یک جمله توصیف کنید.
با دقت به ویژگیهایی که برای توصیف خود استفاده میکنند، توجه کنید. آیا آنچه توصیف میکنند به نظر با فرهنگ، تیم و اهداف کلی شرکت شما میخورد؟
۹. درباره نقش ایدهآل بعدی خود توضیح دهید.
این سؤال به شما کمک میکند تا بفهمید متقاضیان واقعاً به دنبال چه نوع نقشی است و اینکه آیا با جایگاه شغلی که برای آن مصاحبه میدهد همخوانی دارد و آیا اشتیاق درستی برای این شغل دارند.
۱۰. چه تأثیری در شغل قبلی خود گذاشتید؟
با یادگیری اینکه آیا آنها بیشتر متوجه فرآیند، یا افراد، یا نتایج و دستاوردها هستند، میتوانید به نحوه تفکر متقاضیان پی ببرید.
مثلاً شاید آنها سیستمی را توصیف کنند که برای رسیدن به اهداف شرکت به شیوهای فرآیند محور ایجاد و اجرا کردهاند.
آیا آنها از اعداد و دادهها برای توصیف تأثیر خود به روشی نتیجهمحور استفاده میکنند؟ یا بیشتر مبتنی بر افراد هستند و توصیف میکنند که چگونه شرکت و تیم به طور کلی رشد کردهاند؟
۱۱. آخرین فیلمی که باعث شد کمی احساساتی شوید کدام بود؟
بعضیها درباره فیلمهای احساسی صحبت میکنند، برخی میگویند فیلمی تماشا نمیکنند، چند نفر هم آخرین فیلمی را که دیدهاند رها میکنند، چه احساسی داشته باشد یا نداشته باشد.
از آن طرف، کسانی هستند که چیزی واقعاً بینشدهنده درباره فیلمی که آنها را تحت تأثیر قرار داده به اشتراک میگذارند و با شور و شوق دربارهاش صحبت میکنند و با به اشتراک گذاشتن این موضوع، خود را آسیبپذیر نشان میدهند.
متقاضیان که میتوانند به این شکل آسیبپذیری نشان دهند، میتوانند به برخی از جذابترین و ارتباطیترین کارمندانی تبدیل شوند که دارید.
۱۲. اگر در شغل قبلی مدیر بودید، چه چیزی را تغییر میدادید؟
این سوالی عالی برای دور دوم مصاحبه است تا متوجه شوید نامزد چه نوع ویژگیهای رهبری دارد. آیا مدیر قبلی خود را تحسین میکنند یا روی نکات منفی تمرکز میکنند؟
۱۳. کسبوکار ما با [مشکل فعلی] دستوپنجه نرم میکند. شما چگونه آن را حل میکنید؟
این پرسش به مصاحبهشونده فرصتی میدهد تا مهارتهای حل مسئله خود را به نمایش بگذارد. چه کسی می داند، شاید آنها راه حلی برای مشکل فعلی شما هم ارائه دهند!
۱۴. درباره زمانی صحبت کنید که به طور مکرر شکست خوردید و چه چیزی از آن یاد گرفتید؟
این سؤال فوقالعادهای است تا شخصیت متقاضی را بشناسید. آیا متقاضی اعتماد به نفس لازم برای به اشتراک گذاشتن تجربهای شخصی و شکست را دارد؟
اگر پاسخی کوتاه و بیمحتوا دادند، از آنها درباره شکست دیگری بپرسید. اگر نتوانند به شکست خود اعتراف کنند، ممکن است اعتماد به نفس کافی نداشته باشند یا نشان دهد که هرگز ریسک نکردهاند.
آیا عمداً از به چالش کشیدن خود اجتناب میکردند؟ آیا انعطافپذیری لازم برای امتحان رویکردهای جدید برای موفقیت را دارند یا در مواجهه با چالشها خیلی زود تسلیم میشوند؟
۱۵. چه سوالی بود که باید از شما میپرسیدم اما نپرسیدم؟
این فرصتی به متقاض میدهد تا هر چیزی را که ممکن است در طول مصاحبه از دست رفته باشد، مطرح کند و یک فرصت نهایی برای برجسته کردن خود در مقابل رقبا داشته باشد.
مدیریت موثر افراد یکی از پایههای حیاتی موفقیت هر کسبوکاری است.
با یادگیری از تجربیات متخصصان منابع انسانی، در راهی مطمئن برای رشد کسبوکارتان قدم بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.