جستجو برای:
  • صفحه نخست
  • مقالات
  • خلاصه کتاب‌های ویدیویی رایگان
  • عضویت طلایی
  • دوره‌ها و محصولات
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • قوانین و مقررات
 
اکادمی منابع انسانی میلاد
  • صفحه نخست
  • مقالات
  • خلاصه کتاب‌های ویدیویی رایگان
  • عضویت طلایی
  • دوره‌ها و محصولات
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • قوانین و مقررات
0
ورود / عضویت

خلاصه کتاب شش ستون عزت نفس+ویدیو

شش ستون عزت نفش

📔خلاصه کتاب شش ستون عزت نفس

ناتانیل براندن

گوینده: فاطمه اسدی

 ویدیو خلاصه کتاب “شش ستون عزت‌نفس“ در زیر ارایه شده است. در این ویدیو، اصول اساسی کتاب «شش ستون عزت نفس» به طور جذاب و قابل فهمی توضیح داده شده‌، برای آشنایی با مفاهیم اصلی کتاب، این ویدیو را ببینید.

کتاب شش ستون عزت‌نفس به این سؤال پاسخ می‌دهد که چگونه عزت‌نفس را در وجود خود تقویت کنیم؟

اهمیت عزت نفس

عزت‌نفس برای مقابله با دشواری‌ها و مشکلات زندگی به ما کمک کرده و به ما احساس قدرت می‌دهد. برای داشتن یک زندگی خوب می‌بایست از عزت‌نفس بالایی برخوردار باشیم؛ زیرا انتظار ما از ظرفیت‌های درونی و توانایی‌هایمان بر اساس میزان عزت‌نفسمان شکل می‌گیرد و این میزان هرچه بیشتر باشد، سبب می‌شود تا  برای دستیابی به اهدافمان تمام تلاش خود را به کار بگیریم.
شاد بودن حق همه انسان‌هاست اما افراد فاقد عزت‌نفس شادی را حق خود نمی‌دانند و آن را نادیده می‌گیرند. درحالی‌که ما برای شاد بودن و دفاع از این حق خود به عزت‌نفس نیاز داریم. افرادی که عزت‌نفس بالایی دارند برای خود دردسر درست نمی‌کنند و در مواجهه با مشکلات، تاب‌آوری بیشتری دارند.

حال با شش ستون عزت‌نفس آشنا می‌شویم.

ستون اول: زندگی آگاهانه

برای این منظور بین سه جنبه ادراکمان یعنی واقعیت‌ها، تفسیر آنها و احساسات ناشی از آن، باید تمایز قائل شویم و با تفسیری درست واقعیت از واکنش‌های احساسی جلوگیری کنیم؛ به طور مثال فرض کنید در محل کار، می‌بینید که همکارتان  اخم‌کرده و شما این موضوع را به‌عنوان واقعیت پذیرفته و تفسیر شما این است که او عصبانی است و در نتیجه شما از این موضوع آزرده‌خاطر می‌شوید. اما اگر شما حالت چهره را اشتباه تشخیص داده باشید چه؟ بنابراین اگر بتوانید دیدگاهتان را به این موضوع تغییر دهید می‌توانید تفسیر درستی از واقعیت داشته و درگیر احساس منفی نشوید.
برای زندگی آگاهانه، روزانه از خود بپرسید که چه احساسی دارید؟ علت این احساس چیست؟ و  رفتارتان به نحوی تغییر دهید که احساس خوبی در شما ایجاد شود.

ستون دوم: پذیرش خود

برای تمرین این راهکار باید برای خودمان ارزش قائل شویم. پذیرش خود یعنی تفاوت‌هایمان  با سایرین را بپذیریم و از تلاش برای شبیه شدن به دیگران دست برداریم. البته این امر به معنای حق انجام کارهای ناشایست نیست. بلکه  باید علت این رفتارها را بشناسیم تا از انجامشان بپرهیزیم. در واقع باید ایرادهایمان را به‌درستی بشناسیم تا برای از بین بردنشان انگیزه پیدا کنیم.

 ستون سوم: مسئولیت‌پذیری

این امر به معنای این است که اهداف و سرنوشتتان را تحت کنترل خود بگیرید. به این صورت که مشکلات را بررسی کنید و به‌جای مقصر دانستن دیگران برای آنها دلایل درونی بیابیم. برای این منظور هر گاه مسئله‌ای برایتان پیش آمد، احساساتتان مسلط باشید و از خود بپرسید چه‌کار می‌توانم انجام دهم؟ مسئولیت عملکردتان را بر عهده بگیرید؛ به طور مثال نگویید اگر من جای او بودم به شیوه دیگری برخورد می‌کردم یا او من را مجبور کرد و درک کنید که فقط خودتان مسئول خوشحالی‌تان هستید.

ستون چهارم: شجاعت ابراز وجود

کلاس درسی را تصور کنید که در آن دانش‌آموزان جسارت کافی برای پاسخ‌دادن به سؤالات را ندارند؛ زیرا می‌ترسند پاسخشان غلط باشد و مورد تمسخر قرار گیرند. برخی از افراد نگران این هستند که در صورت ابراز خود باعث نارضایتی دیگران شوند. برای تقویت شجاعت ابراز وجود، خودتان باشید و بپذیرید که تفکرات شما ارزشمندند. با ابراز خود و دفاع از عقایدتان به احساس رضایت دست پیدا می‌کنید.

ستون‌پنجم: زندگی هدفمند

اهدافی برای خود تعریف نموده و برای آن برنامه‌ریزی کنید؛ مانند مطالعه یک کتاب و فراگیری یک مهارت. البته صرفاً هدف‌گذاری کافی نیست. بلکه باید مسئولیت‌پذیر بوده و برای رسیدن به اهدافتان  اقدام کنید و تا دستیابی به پیشرفت، راهتان را ادامه دهید.

 ستون ششم، انسجام شخصی

انسجام شخصی یعنی حرف و عملمان باید با هم تناسب داشته باشند. رعایت این نکته کمی دشوار است؛ چراکه امروزه، اصول اخلاقی کمتر مورد اهمیت قرار می‌گیرند. بها ندادن به این اصل سبب بی‌وفایی و دورویی خواهدشد.

تاثیر والدین بر عزت نفس

والدین نیز بر عزت‌نفس فرزندانشان تأثیر می‌گذارند. عواملی چون میزان تحصیلات، طبقه اجتماعی، موقعیت جغرافیایی و… نمی‌توانند در تقویت عزت‌نفس کودکان نقش داشته باشند؛ اما چگونگی رابطه آنها با والدینشان در این مورد مؤثر است. والدین برای تقویت عزت‌نفس فرزندان، باید عقاید و افکارشان را بپذیرند و برای آنها ارزش قائل شوند. همچنین با نشان‌دادن عزت‌نفس خود الگویی برای کودکانشان باشند. فرزندانی که والدینشان به آنها القا کنند مشکلی درون خود دارند، به عدم عزت‌نفس دچار خواهندشد.

تاثیر مدرسه و معلمان بر عزت نفس

افرادی که نتوانستند در کودکی از عزت نفس بالا برخوردار شوند می‌توانند در مدرسه و از طریق معلمان این خلأ را جبران کنند. اگر معلم به توانایی‌های کودک ایمان داشته باشد، این باور می‌تواند به واقعیت بدل شود. در این میان روش تشویق به هنگام موفقیت و تنبیه به هنگام شکست کارآمد نیست. معلم باید تقویت عزت‌نفس را بر پایه واقعیت انجام دهد، به کودکان بفهماند وجودشان ارزشمند است و با بازخوردهای صحیح آنها را در مسیر پیشرفت قرار دهد.

تاثیر محل کار بر عزت نفس

تا این قسمت درباره اهمیت عزت‌نفس در زندگی شخصی صحبت کردیم. اکنون به سراغ محل کار می‌رویم. امروزه کارمندان باید مسئولیت‌پذیر، هدفمند و خلاق باشند و این خصوصیات در سایه عزت‌نفس بالا شکل می‌گیرند. این امر در میزان بهره‌وری و عملکرد کلی شرکت تأثیر چشمگیری دارد. برای تقویت عزت‌نفس کارکنان سعی کنید با بازخوردهای مناسب نقاط قوتشان را پرورش دهید تا با اعتمادبه‌نفس بیشتر با چالش‌ها مواجه شوند.
به آنها فرصت اجرایی‌کردن ایده‌هایشان را بدهید تا مسئولیت‌پذیری را تمرین کنند. همچنین به کارمندان فرصت دهید تا نظرات مخالفشان را اعلام کنند.
درصورتی‌که رفتار ناعادلانه‌ای با آن‌ها صورت گرفت از آنها عذرخواهی کنید و بدانید که این کار از منزلت شما نمی‌کاهد.

اشتراک گذاری:
برچسب ها: زندگی آگاهانهشجاعت ابراز وجودعزت‌نفسمسئولیت‌پذیری
در اینستاگرام
ما را دنبال کنید!
در یوتوب
ما را دنبال کنید!

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

مرد بابل
خلاصه کتاب ثروتمندترین مرد بابل+ویدیو
خلاصه کتاب اصل ۸۰-۲۰ +ویدیو
خلاصه کتاب قوانین جدید بازاریابی و روابط‌عمومی+ویدیو
خلاصه کتاب روانشناسی فروش+ویدیو
دیوانگان ثروت ساز
خلاصه کتاب دیوانگان ثروت‌ساز+ویدیو
ساده گرایی
خلاصه کتاب ساده‌گرایی+ویدیو

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

جستجو برای:
فهرست سفارشی
  • صفحه اصلی اول
  • بلاگ
  • تماس با ما
  • حساب کاربری من
  • درباره ما
  • سبد خرید
  • فروشگاه

ورود
استفاده از موبایل
آیا هنوز عضو نیستید؟ اکنون عضو شوید
بازنشانی رمز عبور
استفاده از موبایل
عضویت
قبلا عضو شدید؟ اکنون وارد شوید

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

ارسال مجدد کد تایید (00:60)

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت