خلاصه کتاب چگونه عاقل بمانیم+ویدیو
📔خلاصه کتاب چگونه عاقل بمانیم
فیلیپا پری
ویدیو خلاصه کتاب چگونه عاقل بمانیم در زیر ارایه شده است. در این ویدیو، اصول اساسی کتاب «چگونه عاقل بمانیم» به طور جذاب و قابل فهمی توضیح داده شده، برای آشنایی با مفاهیم اصلی کتاب، این ویدیو را ببینید.
کتاب چگونه عاقل بمانیم، به این سوال پاسخ میدهد که، چگونه می توان در شرایط سخت آرامش خود را حفظ کرده و از استرس مصون بمانیم؟
هنگام تصمیمگیری احساسات بر منطق غلبه می کند
بسیاری از افراد خود را کاملا منطقی می دانند و تصور می کنند همیشه تصمیمات عاقلانه می گیرند، اما این باور اشتباهی است چرا که بسیاری از مواقع تحت تاثیر نیمکره راست مغز یعنی منبع احساسات و غرایز قرار داریم. هنگامی که نیمکره راست مغز تصمیم احساسی میگیرد نیمکره چپ که جایگاه زبان، استدلال و منطق است، بر مبنای آن استدلالی ارائه می کند تا آن تصمیم را منطقی جلوه دهد، از این جهت است که تصور می کنیم تصمیمات منطقی گرفتهایم.
تکنیکهای داشتن ذهن آرام
استفاده از 3 تکنیک جهت داشتن ذهنی آرام می تواند به شما کمک کند. بهترین راه جهت حفظ عقلانیت زیر نظر گرفتن احساسات و خودمراقبتی است، در این حالت عواطف و احساسات خود را بدون قضاوت، صرفاً تماشا می کنیم تا بهترین واکنش را از خود نشان دهیم به عنوان مثال زمانی که از شخصی عصبانی هستید، دلیل عصبانیت خود را بررسی کنید با این روش فاصلهای میان خود و احساساتتان ایجاد کرده و در نتیجه آرامتر برخورد می کنید.
روش بسیار موثر دیگر جهت خودمراقبتی نوشتن احساسات و افکاراتی است که در طول روز به ذهنمان میآید با خواندن آن میتوانید الگوهای رفتاری و احساسی خود را شناسایی کرده و از رخ دادن دوباره آن در آینده جلوگیری کنید.
سومین روش، استفاده از توجه متمرکز است. در این حالت توجه خود را به وضعیت بدن قرار داده و فکر خود را به زمان حال متمرکز می کنیم. یکی از شیوههای افزایش توجه متمرکز، انجام مدیتیشن است.
قضاوت عجولانه
ما اغلب به قضاوت دیگران بر اساس تجربیات گذشته میپردازیم و همین قضاوت عجولانه، ما را از ایجاد ارتباط صحیح باز می دارد. به طور مثال شخصی را در نظر بگیرید که در یک ارتباط عاطفی شکست خورده است و دیگر نمیتواند به افراد اعتماد کند، چرا که تصور میکند دیگران نیز او را ناامید و دلسرد میکنند. راه حل این است که به جای قضاوت عجولانه، سعی در شناخت عواطف فرد جدید کنید. علاوه بر آن، وقت خود را صرف شناخت احساسات درونی خود کرده تا الگوهای رفتاری مخرب را شناسایی کنید به عنوان مثال اگر از حس تمسخر توسط دیگران ناراحت می شوید، همین احتمال را راجع به دیگران نیز بدهید، درنتیجه از مسخره کردن آنها خودداری میکنیم.
استرس مفید یا مضر؟
درست است که استرس زیاد برای سلامتی مضر است، اما جالب است بدانید که مقدار متعادل استرس، نه تنها مضر نیست بلکه مفید نیز است و زمانی آن را تجربه می کنیم که از منطقه امن خود خارج شده و به فعالیت های جدید و چالش برانگیز روبه رو شویم، چنین فعالیتهایی مغز را بیش از حالت عادی تحریک کرده و عملکرد آن را بهبود میبخشد و موجب افزایش طول عمر خواهد شد.
تاثیر داستان بر تفکر و رفتار
داستانگویی بر شیوه تفکر و رفتار ما موثر است. یک داستان و یا یک فیلم می تواند کمک کند که به دنیا نگرشی مثبت داشته و انگیزه شخصی را افزایش دهد و برعکس میتواند باعث قضاوت اشتباه ما نیز شود.
دیدگاه مثبت و تاثیر آن بر زندگی
داشتن دیدگاه مثبت به ما کمک می کند از پس مشکلات زندگی براییم و شرایط خوبی را در زندگیمان رقم بزنیم. به طور مثال اگر شما به یک مهمانی دعوت باشید که هیچ کس را نمی شناسید اگر با نگرش مثبت وارد شوید به احتمال زیاد سر خود را بالا گرفته و با افراد مختلف ارتباط برقرار می کنید و با یافتن علایق مشترک چیزهای جدید یاد می گیرید و برعکس اگر با این تفکر وارد شوید که هیچ کس علاقه گفتگو با شما را ندارد احتمالاً اوقات خوشی را در آن مهمانی نخواهید داشت چرا که تمام مدت در گوشهای ایستاده و به زمین خیره می شوید. پژوهش ها نشان می دهد که خوشبین ها نسب به بدبین ها عمر طولانی تری دارند و از نظر ذهنی و بدنی سالم ترند. پس همواره سرتان را بالا بگیرید و لبخند بر لب داشته باشید.
جمعبندی
در این سفر به دنیای عقلانیت و آرامش، ما به اهمیت توازن بین احساسات و منطق پی بردیم. از تصمیمگیری با تأثیرات نیمکره راست مغز تا تکنیکهایی مثل خودمراقبتی و توجه متمرکز، هر یک نقش مهمی در حفظ آرامش در مواجهه با زندگی پر از چالشها ایفا میکنند. با بهرهگیری از این اصول و راهنماییها، میتوانید نه تنها به عنوان یک تصمیمگیر منطقی بلکه به عنوان یک فرد با ذهنیت آرام به زندگی نگریسته و در مسیری پویا به سوی بهترین نسخه خود حرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.