خلاصه کتاب سوالات زیبا+ویدیو
📔خلاصه کتاب سوالات زیبا
وارن برگر
ویدیو خلاصه کتاب سوالات زیبا در زیر ارایه شده است. در این ویدیو، اصول اساسی کتاب «سوالات زیبا به طور جذاب و قابل فهمی توضیح داده شده، برای آشنایی با مفاهیم اصلی کتاب، این ویدیو را ببینید.
کتاب سوالات زیبا، به این پرسش پاسخ میدهد که چگونه با پرسیدن سؤالات مناسب فرصتهای جدیدی در زندگیمان کشف کنیم؟
تمایل ذاتی انسان به سؤال و جستجوی دانش
تمایل ذاتی انسان به سؤال پرسیدن علت اصلی تمایز او از سایر موجودات است، چراکه این توانایی، نمایانگر خواست انسان برای کسب دانش بیشتر و یافتن اسرار جهان است و نقطه آغاز خلاقیت و محرک ایدههای جدید محسوب میشود. هنگامی که سؤال میپرسیم درمیابیم که چه چیزهایی را نمیدانیم. سپس برای کشف آنها تلاش میکنیم و بهسوی پیشرفت گام برمیداریم. این امر محرک تمامی دستاوردهای بشر بوده است. در واقع سؤالات ما از پاسخهایشان باارزشترند و ارزش اطلاعات به سؤالاتی است که ما درموردشان مطرح میکنیم.
کودکان و تمایل طبیعی به جستجو و کشف
کودکان تمایل زیادی به سؤالکردن دارند؛ چراکه میخواهند جهان ناشناختهٔ خود را کشف نمایند. اما با ورود کودکان به مدرسه، این میل بهتدریج سرکوب میشود و آنها بهجای سؤال پرسیدن به سمت حفظکردن مطالب سوق داده میشوند. مدرسه به ذهن افراد چهارچوب میدهد و سیستم امتحانات به جواب درست بیشتر از سوال خوب اهمیت میدهد. به همین علت اغلب افراد در دوران بزرگسالی توانایی پرسیدن سؤالات مناسب که منجر به ایجاد تفاوت میشود را از دست میدهند.
هنر طرح سؤالات زیبا و نقش آن در تفکر خلاق
همواره به این فکر باشید که چگونه میتوانید سؤالات زیبا بپرسید، یعنی سؤالاتی که میتوانند با استفاده از خلاقیت و نوآوری کاستیهای دانش ما را از بین ببرند. مانند کودکان سؤالاتمان را با «چرا؟» آغاز کنیم و در مورد بدیهیترین مسائل نیز سوال بپرسیم. به این پرسشها، سؤالات خام میگویند.
اما اگر میخواهیم پاسخهایمان را به راهکار بدل کنیم باید بپرسیم «چراکه نه؟»، این سؤالات پیشفرضهای ما در مورد امور مختلف را به چالش کشیده و مقدمهٔ خلاقیت محسوب میشود. به طور مثال پرسیدن سؤال چرا اشخاص در مسافرت مجبورند در هتلهایی گرانقیمت اقامت کنند و چرا ما اتاقهای خودمان را با قیمت کمتر به این افراد پیشنهاد ندهیم، منجر به ایجاد شرکت ایر بیانبی شد.
سوالات به ما در شناسایی مشکل کمک میکنند؛ اما ما در پی راهحل هستیم. برای بررسی ایدهها و شرایط مختلف از سوال «چه میشود اگر» بهره میگیریم. با این سؤالات میتوانیم ایدههای قدیمی و تازه را ادغام نموده و از چهارچوبهای فکری همیشگی فاصله بگیریم. البته طرح یک ایده در صورتی سودمند است که قابلاجرا باشد. برای بررسی این مورد سؤالاتمان را با «چگونه» آغاز میکنیم. این سختترین مرحله محسوب میشود؛ چراکه راهحلها در بدو امر ساده به نظر میرسند؛ اما عملیکردن آنها نیازمند کوشش، بردباری و تعهد است.
چهار سؤال زیبا در جستجوی دلیل و هدف
دایما کسبوکارها باید این چهار سؤال زیبا را بپرسند، چرا، چرا که نه، چه میشود اگر و چگونه. برای طرح سؤالات زیبا منتظر بروز مشکلات نباشید؛ بلکه میتوانید هر از گاهی با برگزاری جلسات طوفان پرسشی فرصتی برای این امر فراهم کنید؛ چراکه دنیای کسبوکارها بهسرعت پیشرفت کرده و دگرگون میشود، پرسیدن سؤالات زیبا و بازسازی مداوم از اهمیت بالایی برخوردار است.
اغلب شرکتها برای تشویق کارمندان به ارائه پاسخهای خوب و خلاقانه جلسات طوفان فکری برگزار میکنند؛ اما ترس از ارائه پاسخ غلط ممکن است مسیر نوآوری را مسدود سازد. به همین علت است که تمرکز بر پرسش سودمندتر خواهد بود.
سؤالات در تعیین اهداف نهایی زندگی و تفکر خودآگاه
سؤالات درست حتی میتواند در تعیین اهداف نهایی زندگی به ما کمک کند. بسیاری از افراد بدون آگاهی از خواستههای قلبی و علایق خود صرفاً از دیگران پیروی میکنند. اما با پرسیدن سؤالات مهم در این زمینه و ارائه پاسخهای منحصربهفرد، میتوان اهداف خاص خود را بیابید و از پیروی کورکورانه دست بردارید. به طور مثال از خود بپرسید، آیا راه زندگی من مناسب است؟ «اگر راه متفاوت را انتخاب کنم چه؟» و «چگونه باید شروع کنم؟»
همچنین برای دستیابی به حال بهتر از خود بپرسید «چه چیزهایی دارم که باید بابتشان سپاسگزار باشم؟» چراکه عادت سپاسگزاری سبب خوشبینی، امید و موفقیت بیشتر خواهدشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.