خلاصه کتاب شیب+ویدیو
📔خلاصه کتاب شیب
ست گادین
ویدیو خلاصه کتاب شیب در زیر ارایه شده است. در این ویدیو، اصول اساسی کتاب «شیب» به طور جذاب و قابل فهمی توضیح داده شده، برای آشنایی با مفاهیم اصلی کتاب، این ویدیو را ببینید.
کتاب شیب به این سؤال پاسخ میدهد که چگونه در برابر سختیها و موانع مقامت کرده و در چه زمانی میبایست دست از ادامه کار برداریم.
تمرکز بر بهترین شدن در یک زمینه
امروزه با وجود تنوع بسیار زیاد کسبوکارها، مشتریان به دنبال بهترینها در هر زمینه کاری هستند. مثلاً بهترین فروشگاه، بهترین متخصص و… ؛ بنابراین بهجای مهارت در همه قسمتها، در یک زمینه خاص بهصورت متمایز و حرفهای عمل کنید تا تبدیل به بهترین شوید. برای دستیابی به موفقیت پایدار لازم است که همواره در جهت نیاز جامعه، رشد و تغییر کنید چرا که رقیبان تازهنفس جای شما را خواهند گرفت.
شیب به عنوان فرصتی برای رشد و تغییر مثبت
برای خبرگی و تمایز در هر کاری باید از مرحلهای به نام شیب عبور کرد. شیب همان سختیها و موانعی هستند که اغلب افراد در مواجهه با آن خیلی زود تسلیم میشوند. وجود شیبها برای رشد و تبدیل به یک فرد ارزشمند ضروری است، هر چه این شیبها سختتر باشد، موفقیت شما بزرگتر است. بنابراین آن را بپذیرید و ثابتقدم بمانید و برای عبور موفق از آن به فکر راهحل باشید، همچنین از انجام کارهای ساده اجتناب کنید و به سمت کارهایی بروید که امکان پیشرفت در آن باشد.
استفاده هوشمندانه از شیبها در مسیر رشد
دقت داشته باشید که شیبها را با یکنواختی اشتباه نگیرید. یعنی حالتی که در عین تلاش فراوان و مستمر، رشد و تغییر خاصی ایجاد نشود. مثلاً ماندن در شغلی که هیچ آیندهای ندارد. در این حالت از آن خارج شده و راه دیگری را انتخاب کنید. البته این بدان معنا نیست که از تجربه و مهارتی که سالهاست به دست آوردید صرفنظر کنید و وارد حرفهای شوید که در آن سر رشته ندارید چرا که وقت و انرژی زیادی از شما خواهد گرفت و رشد قابلملاحظهای عایدتان نمیشود. بنابراین در زمینه قبلی بمانید اما شاخه خود را تغییر دهید به طور مثال اگر چندین سال است که شغل شما فروش حضوری است اما پیشرفت چشمگیری نداشتید، به سمت شغل آشپزی که هیچ تخصص در آن ندارید نروید بلکه انواع دیگر از فروش را امتحان کنید به طور مثال فروش تلفنی یا آنلاین.
بهترین شدن و چالشهای آن
در مسیر تبدیل به بهترین شدن 4 مورد ممکن است مانع شما شود:
1)هنگامی که در حوزه کاریتان مصمم نباشید در این صورت با مواجه شدن با یک تردید یا بی پولی خیلی سریع جا میزنید.
2) وقتی که اشتیاقی برای رشد ندارید و به معمولی بودن قانع میشوید.
3) هنگامی که به جای نتایج بلند مدت، بر نتایج کوتاه تمرکز میکنید.
4) وقتی زمینه فعالیت شما از ریشه اشتباه است و قدرت مقابله با رقبایتان را ندارید.
بنابراین، لازم است قبل از شروع هر کاری در مورد موانع کار، استعداد و توانایی لازم، منابع و سرمایه تحقیق و برنامهریزی کنید.
انواع شیبها
تعدادی از شیبهایی که ممکن است با آن مواجه شوید بررسی میشود تا با شناخت آن بتوانید تصمیمات بهتری بگیرید و با موفقیت از آن عبور کنید:
مورد اول، شیب خود
یعنی این که بهجای مقصر دانستن دیگران و عوامل بیرونی، مسئولیت زندگی و آنچه که برایتان پیش میآید را بپذیرید. این موضوع در واقع شیبی است که هر کسی توان مقابله با آن را ندارد. اما زمانی که مسئولیتپذیر باشید و کنترل زندگی را به دست بگیرید، موفقیت از آن شما خواهد بود چرا که منتظر دیگران نمیمانید و به فکر راهحل خواهید بود.
مورد دوم، شیب آموزش
هنگامی که بعد از دانشگاه وارد بازار کار میشوید خواهید فهمید که با این آموختهها نمیتوانید پیشروی قابلتوجهی داشته باشید در آن لحظه میبایست مهارتهای خود را بهتر کنید. هر کسی توان عبور از این شیب را ندارد دقیقاً به همین دلیل است که در زمینههای تخصصی، افراد کمی را میتوان یافت.
مورد سوم، شیب خطر
گاهی اوقات برای بهبود شرایط باید دست به خطر زد به طور مثال هنگامی که با سرمایهگذاری ناشناس و یا فرصت کاری نو مواجه میشوید.
مورد چهارم، شیب دیدگاه
گاهی برای دستیابی به موفقیت بالاتر لازم است که شیوه درک و فکر خود را به طور کل تغییر دهید. مواجهه با این شیب کار سادهای نخواهد بود چرا که سالهاست یک نگرش خاص را پذیرفتهاید.
مورد پنجم، شیب ارتباط
ارتباطات شخصی و کاری شما میتواند با شیب همراه باشد. یعنی زمانی که این ارتباط در شرایط سخت قرار دارد در این حالت قطع ارتباط کار بسیار سادهای است. در چنین شرایطی با برخورد دوستانه از آن عبور کنید تا بتوانید از مزایای آن استفاده کنید.
مورد ششم: شیب فروش
زمانی که قصد افزایش فروش دارید این شیب ظاهر میشود. در این حالت احتمالاً باید تبلیغات بیشتری انجام دهید و یا فروشندگان بامهارت بالا همکاری کنید.
مرود هفتم: شیب توسعه کسبوکار
این شیب زمانی ظاهر میشود که قصد رشد و توسعه کسبوکارتان را دارید؛ مثلاً بهجای کار در کارگاه کوچک قصد راهاندازی شرکت بزرگی را داشته باشید. در این هنگام شیبهای شما میتواند زمان، انرژی و سرمایهتان باشد.
جمعبندی
در خلاصه کتاب شیب، درباره پذیرش شیبها به عنوان فرصتهای رشد تأکید شد که نباید این شیبها را با یکنواختی اشتباه گرفت. توصیه میشود که در مواجهه با چالشها، به جای ماندن در مسیری بیآینده، شاخه خود را تغییر داده و به دنبال فرصتهای جدید و متنوع در زمینه کاری خود بگردیم. در این فرایند، توجه به مهارتها و تجربیات به دست آمده مهم بوده و انتخابها با دقت و هوشمندی باید انجام شوند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.