جستجو برای:
  • صفحه نخست
  • مقالات
  • خلاصه کتاب‌های ویدیویی رایگان
  • عضویت طلایی
  • دوره‌ها و محصولات
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • قوانین و مقررات
 
اکادمی منابع انسانی میلاد
  • صفحه نخست
  • مقالات
  • خلاصه کتاب‌های ویدیویی رایگان
  • عضویت طلایی
  • دوره‌ها و محصولات
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • قوانین و مقررات
0
ورود / عضویت

خلاصه کتاب انبساط + ویدیو

نوپای ناب

📔خلاصه کتاب انبساط

اسکات سانن شاین

گوینده: فاطمه اسدی

 ویدیو خلاصه کتاب انبساط  در زیر ارایه شده است. در این ویدیو، اصول اساسی کتاب «انبساط» به طور جذاب و قابل فهمی توضیح داده شده‌، برای آشنایی با مفاهیم اصلی کتاب، این ویدیو را ببینید.

کتاب انبساط به این سؤال پاسخ می‌دهد که چگونه با تمرکز بر داشته‌ها و استفاده از منابعی که اکنون در اختیار داریم به خواسته‌هایمان دست یابیم.

تفکر منبسط شونده

عادت تعقیب سبب می‌شود تا در پی رقابت با دیگران و خواهان چیزهایی باشید که واقعاً به آنها احتیاجی ندارید. علت این امر تعریف اشتباه مفهوم موفقیت است. اغلب افراد گمان می‌کنند، موفقیت به معنای داشتن چیزهای بیشتر است. از سوی دیگر بسیاری از افراد آرامش خود را به مسائلی بی‌ارزش و کم‌اهمیت نسبت می‌دهند؛ اما از چیزهایی که واقعاً سبب خوشحالی‌شان می‌شود غافل‌اند.
در مقابل عادت تعقیب، طرز فکر منبسط‌شونده را در پیش بگیرید. یعنی به‌جای تمرکز بر منابعی که در اختیارتان نیستند، به داشته‌هایتان بیندیشید و باتوجه‌به فرصت‌های کنونی، از محدودیت‌ها رها شوید. گام اول برای روی‌آوردن به تفکر منبسط‌شونده، کسب اطمینان از تحت کنترل بودن شرایط است. مثلاً اگر فروشندهٔ فروشگاهی هستید که کارش را سخت و خسته­‌کننده تلقی می‌کند می‌توانید خود را مدیر آن فروشگاه تصور کنید و اعتماد به نفستان را بالا ببرید. همچنین با پذیرش محدودیت خود و آگاهی از موقعیت موردنظر و منابع موجود، خلاقیت خود را به کار گیرید.

برنامه‌ریزی+اقدام بداهه

برنامه‌ریزی سبب می‌شود تا مسیری امن و مطمئن را پیش روی خود داشته باشیم و از حصول نتیجه مطلوب مطمئن شویم، اما نقطه‌ضعف این کار ازدست‌دادن اطلاعاتی است که هر لحظه ممکن است در دسترسمان باشند. برنامه‌ریزی باعث می‌شود تمام تمرکز خود را به آینده معطوف سازیم و درنتیجه کمتر به زمان حال و ارزیابی شرایط کنونی توجه کنید؛ بنابراین بهتر است در کنار برنامه‌ریزی، بداهه عمل‌کردن را نیز بیاموزیم تا با استفاده بهینه از منابع موجود و تطبیق با شرایط فعلی، به اهداف خود دست یابیم.

از بیرون به مسائل نگاه کنید

بیشتر افراد برای تصمیم‌گیری در زمینه‌های گوناگون، به کارشناسان آن امر مراجعه می‌کنند، اما لازم است بدانید که کارشناسان همیشه بهترین دیدگاه را ارائه نمی‌دهند و حتی در پیش‌بینی آینده، بهتر از افراد عادی عمل نخواهند کرد. برخورداری از تجربه بیشتر در بسیاری از موارد به‌جای آنکه باعث رشد شود، به مانعی برای آن تبدیل خواهد شد. چراکه افراد با کسب تجربه و تخصص، ذهنشان را به اطلاعاتی که تاکنون به دست آورده‌اند محدود می‌سازند و نمی‌توانند از آن فراتر روند. به همین علت افراد غیرمتخصص اغلب با نگرشی تازه‌تر به مسائل می‌نگرند و به جزئیاتی توجه می‌کنند که از دید کارشناسان پنهان‌اند. درنتیجه، بهتر است سعی کنید تا همانند تازه‌واردها از بیرون به مسائل نگاه کنید. برای انجام این کار چهار گام پیش روی شماست
1، با کسب تجربیات تازه، نگرشی جدید نسبت به پدیده‌های اطرافتان اتخاذ کنید.
2، بازخورد بگیرید؛ با به اشتراک گذاشتن ایده‌های خود، و مشاهده واکنش دیگران، از آنها چیزهای جدید بیاموزید.
3، خارج از زمینه تخصصی خود به دنبال راهکار بگردید و از ایده های سایرین الهام بگیرید.
4، در نهایت بسیار مهم است که فرضیات خود برای هر نوآوری و ایده را بررسی کنید؛ چراکه ممکن است همه چیز خلاف تصورتان پیش رود.

توقعات مثبت

انتظار ما از شرایط و توانایی‌های خودمان می‌توانند تجربیات، جهت‌گیری احساسات ما در روابط و کیفیت عملکرد ما را تحت‌تأثیر قرار دهد. مثلاً فردی که پیش از سخنرانی در یک کنفرانس، خود را دست‌کم می‌گیرد، از مواجهه با آن موقعیت چالش‌برانگیز می‌گریزد و دچار تردید و انفعال می‌شود. برای مقابله با این امر، از خود توقعات مثبت داشته باشید. در این صورت، چالش‌های جدید را به چشم فرصت می‌نگرید و علاوه بر نشان‌دادن مهارت‌های خود، می‌توانید مهارت‌های جدید نیز کسب نمایید.

خلاقیت در انجام کارها

روتین‌های روزانه به ما کمک می‌کنند در مدت‌زمان کوتاه، به اهداف بسیاری دست یابیم، اما از دید اغلب افراد خسته‌کننده محسوب می‌شوند. با به‌کارگیری خلاقیت می‌توانید بر این احساس غلبه کنید طوری که کارهای تکراری روزمره همواره هیجان‌انگیز و تازه به نظر برسند. مثلاً اگر قرار است هر روز با اتوبوس به محل کار بروید، با گوش‌دادن کتاب صوتی در طول مسیر، آن را به کاری جذاب تبدیل کنید.

اجتناب از 5 خطا

برای اجتناب از افراط در طرز فکر منبسط، از 5 خطا دوری کنید:
1، خساست: بر اساس تفکر منبسط شونده نباید خود را با دیگران مقایسه کنید، اما خساست سبب می‌شود از پول خرج کردن برای رفع نیازهایمان اجتناب کنیم. این امر با صرفه‌جویی که به معنای صرف نظر از موارد کم اهمیت است تفاوت دارد.
2، فعالیت بیش از حد توان و نگاه کردن به جهات متفاوت: وسواس به خرج دادن در بررسی منابع موجود سبب گیجی شما خواهد شد. برای جلوگیری از این امر، اول بر حرفه‌ی خود تمرکز کنید و با کسب تخصص در آن، زیربنایی برای ایده‌های جدید ایجاد کنید.
3،تحلیل نکردن گذشته: شکست سبب یادگیری بیشتر می‌شود، اما صرفا درصورتی که علت آن را به درستی بررسی کرده و مشکل را به خوبی بشناسید.
4، انتظارات غیرمنطقی: در مورد اهدافتان واقع بین باشید، در غیر اینصورت، صرف نظر از موفقیت‌های قبلیتان ممکن است دچار ناامیدی شوید.
5، عدم تعادل بین تازگی و کارآمدی: هنگامی که در کارهای روزمره خود تنوع ایجاد می‌کنید، به تعادل میان این دو توجه داشته باشید، در غیر اینصورت امکان نوآوری  از بین خواهد رفت.

ورزش ذهنی

به ورزش ذهنی بپردازید. منابعی که در اختیار دارید، اما از آنها استفاده نمی‌کنید را شناسایی نمایید و سپس به اکتشاف چیزهای جدید بپردازید تا به اطلاعات و ایده‌های جدید دست یابید. همچنین مهم است که اوقاتی را به سپاس‌گزاری از خود بابت کارهایی که انجام داده‌اید اختصاص دهید. تمرکز بیش از حد و فشار کاری به خلاقیتتان آسیب می‌رساند؛ بنابراین باید به‌قدر کافی استراحت کنید. بر اساس تحقیقات، پیاده‌روی در زمان استراحت، بسیار بهتر از نشستن است. همچنین برای کاهش فشار کاری، هر هفته به چیزهایی که بابت آنها سپاسگزار هستید بیندیشید و 5 مورد از آنها را یادداشت کنید.

اشتراک گذاری:
برچسب ها: اهداف زندگیبرنامه‌ریزیتصمیم‌گیری هوشمندانهتفکر منبسط‌شوندهمدیریت زمانمسیر بهبود شخصیمهارت‌های زندگی
در اینستاگرام
ما را دنبال کنید!
در یوتوب
ما را دنبال کنید!

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

مرد بابل
خلاصه کتاب ثروتمندترین مرد بابل+ویدیو
خلاصه کتاب اصل ۸۰-۲۰ +ویدیو
خلاصه کتاب قوانین جدید بازاریابی و روابط‌عمومی+ویدیو
خلاصه کتاب روانشناسی فروش+ویدیو
دیوانگان ثروت ساز
خلاصه کتاب دیوانگان ثروت‌ساز+ویدیو
ساده گرایی
خلاصه کتاب ساده‌گرایی+ویدیو

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

جستجو برای:
فهرست سفارشی
  • صفحه اصلی اول
  • بلاگ
  • تماس با ما
  • حساب کاربری من
  • درباره ما
  • سبد خرید
  • فروشگاه

ورود
استفاده از موبایل
آیا هنوز عضو نیستید؟ اکنون عضو شوید
بازنشانی رمز عبور
استفاده از موبایل
عضویت
قبلا عضو شدید؟ اکنون وارد شوید

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

ارسال مجدد کد تایید (00:60)

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت