خلاصه کتاب پدر پولدار پدر بی پول + ویدیو
📔خلاصه کتاب پدر پولدار، پدر بیپول
رابرت کیوساکی
ویدیو خلاصه کتاب پدر پولدار، پدر بیپول، در زیر ارایه شده است. در این ویدیو، اصول اساسی کتاب «پدر پولدار، پدر بیپول» به طور جذاب و قابل فهمی توضیح داده شده، برای آشنایی با مفاهیم اصلی کتاب، این ویدیو را ببینید.
برای ثروتمند شدن نیاز به تحصیلات عالیه ندارید.
درگذشته افراد میتوانستند بلافاصله بعد از اتمام دانشگاه، کار پیدا کنند و در نهایت با حقوق بازنشستگی کافی به کار خود پایان دهند. اما این روزها این شیوه تضمین شده نیست بهخصوص اگر بخواهیم زندگی بدون مشکلات مالی و بهدور از فقر داشته باشیم. در این روند ما متحمل بیشترین تلاش هستیم؛ اما بیشترین سود را کارفرمایان و رؤسا میبرند. بسیاری از افراد به دلیل ترس از مخالفت و ردشدن توسط اجتماع درگیر این دام میشوند.
اهداف مالی واقعگرایانه برای خود انتخاب کنید.
در هر سن و سالی میتوانید حرکت به سمت ثروتمند شدن را آغاز کنید. بهترین راه برای شروع، تعیین هدف مناسب و کسب تجربیاتی است که شما را در رسیدن به هدفتان یاری میکند.
برای پیشرفت مالی احساسات ترس و طمع را کنار بگذارید.
اگر پول داشته باشید و یا درآمدتان به مقدار قابلملاحظهای افزایش یابد، احتمالاً دچار احساس طمع شوید و بر روی تمام چیزهایی جدیدی که میتوانید بخرید تمرکز کنید. همچنین احساس ترس ازدستدادن پول، مانع سرمایهگذاریهای سودآور خواهد شد. راهحل این است که با افزایش دانش اقتصادی خود در زمینههای سرمایهگذاری، بدهی و ریسک به مقابله با این احساسات پرداخته تا تصمیمگیری منطقی و کارآمدی داشته باشید.
هوش اقتصادی دانشی است که باید آن را فرابگیرید.
هوش اقتصادی به معنای استعدادی جامع در حوزه سرمایهگذاری و حسابداری و ازاینقبیل موضوعات مالی است. متأسفانه در مدارس و دانشگاهها هیچ نوع آموزشی در این زمینه نمیبینیم و همین مسئله باعث میشود تصمیمات مالی اشتباهی بگیریم. زمانی که به دنبال ثروتمند شدن هستید دنبالکردن یک برنامه آموزشی در زمینه هوش اقتصادی بر همه چیز اولویت دارد.
از راههای مختلفی میتوانید هوش اقتصادی خود را ارتقا دهید، یکی از این روشها تغییر نگرشتان است؛ برای چیزی که یاد میگیرید کار کنید، نه چیزی که به دست میآورید. به طور مثال اگر از طردشدن میترسید، میتوانید کار در یک شرکت بازاریابی را امتحان کنید. شاید درآمد خوبی از این کار نصیبتان نشود، اما توانایی فروش و اعتمادبهنفس زیادی به دست خواهید آورد. همچنین میتوانید در کلاسها و سمینارهای مالی شرکت کنید و سعی کنید با کارشناسان این حوزه در ارتباط باشید.
برای ثروتمند شدن ریسکپذیر باشید.
با انجام کارهای تکراری نمیتوان انتظار دریافت نتایج متفاوت را داشت، بنابراین اگر به دنبال دگرگونی شرایط مالی خود هستید باید به شکل متفاوتی امور مالیتان را کنترل کنید. بزرگترین تغییری که میتوان ایجاد کرد ریسککردن است پس بهجای پسانداز پول در بانک که هیچ ریسکی به دنبال ندارد سعی کنید با آگاهی مناسب پولتان را در حوزههای مختلف سرمایهگذاری کنید.
در مسیر دستیابی به اهداف مالیاتان انگیزه خود را حفظ کنید.
یکی از روشهای حفظ انگیزه ایجاد لیست خواستهها و ناخواستهها است. به طور مثال میتوانید در این لیست بنویسید من قصد دارم تا سه سال آینده هیچگونه بدهی نداشته باشم و یا نمیخواهم زندگی شبیه به والدینم داشته باشم. در زمانهای بیانگیزگی این لیست را مرور کنید چرا که سبب شارژ انگیزه شما خواهد شد. قبل از پرداخت بدهیهای خود، مبلغی از درآمدتان را برای خود خرج کنید این شیوه باعث رشد مالی شما میشود. همچنین خواندن داستان زندگی افراد ثروتمند میتواند الهامبخش شما باشد.
جهت پیشرفت مالیتان باید تفاوت دارایی و بدهی را بدانید.
تعریف سادهای برای این دو مفهوم وجود دارد. دارایی، برای شما پول به همراه دارد، مثل کسبوکارها، سهام، املاک و هر چیز باارزش دیگری که در طول زمان رشد کرده و همچنین سودآور و قابلفروش نیز است. بدهی، هر چیزی است که هزینه به دنبال داشته باشد. مشخص است که سرمایهگذاری روی داراییها، شما را ثروتمند میکند. خیلی از سرمایهگذارها، بدهیهای خاص را با دارایی اشتباه میگیرند مانند خرید یک ماشین که خیلی اوقات بهاشتباه دارایی محسوب میشود درصورتیکه یک بدهی است چرا که تا چندین سال باید قسط، مالیات، استهلاک و هزینه بیمه آن را پرداخت کرد.
اهمالکاری و غرور مانع ثروتمند شدن شماست.
اهمالکاری به معنای خودداری از کارهای است که باید انجام شود و فرار از آنهاست، در این حالت شخص از حل مشکلات بااهمیت طفره رفته و با مشکلات بزرگتر مواجهه میشود. غرور در مسائل مالی به معنای نادانی و خودخواهی است، در این حالت شخص دانش اقتصادی لازم را ندارد و نداشتن آن را هم انکار میکند. برای مثال بعضی از دلالان سهام میتواند با دست گذاشتن روی این نقطهضعف، سهام بیشتری به شما بفروشند و گاهی ضرر زیادی را به شما متحمل کنند.
با شغلتان ثروتمند نمیشوید.
شغل و کسبوکار یکسان نیست. شغل معمولاً به شما عناوین خاصی میدهد و همان کاری است که برای گذران زندگی، شما را درگیر خودش میکند مثل پرداخت برای غذا، پوشاک و… . ازآنجاییکه شغل صرفاً هزینهها را پوشش میدهد شما را ثروتمند نمیکند. ولی کسبوکار چیزی است که در آن زمان و پول خودتان را سرمایهگذاری میکنید تا سبب رشد دارایی شما شود؛ بنابراین برای ثروتمند شدن در کنار شغل خود، اقدام به راهاندازی یک کسبوکار مناسب کنید. زمانی که آن کسبوکار به رشد پایداری رسید به استقلال مالی دست خواهید یافت چرا که داراییهایتان منبع درآمدزایی شما خواهد شد.
تکنیک کاهش مالیات را فرابگیرید.
برای کاهش مالیات خود باید با سیستمهای مالیاتی کشور آشنایی داشته باشید تا بتونید کمتر مالیات بدهید و بیشتر سرمایهگذاری کنید.