خلاصه کتاب قلاب+ویدیو
📔خلاصه کتاب قلاب
نیر ایال
ویدیو خلاصه کتاب قلاب در زیر ارایه شده است. در این ویدیو، اصول اساسی کتاب «قلاب» به طور جذاب و قابل فهمی توضیح داده شده، برای آشنایی با مفاهیم اصلی کتاب، این ویدیو را ببینید.
به محصولاتی که همهروزه از آن استفاده میکنید فکر کنید مثل گوشی هوشمند، نرمافزارها و وبسایتهای محبوبتان؛ چگونه این محصولات قادر هستند روزانه در زندگی شما وجود داشته باشند؟
عادت مشتری به محصول
کتاب قلاب به این سؤال پاسخ میدهد که چگونه مشتری به محصول عادت میکند و برای پاسخ به این سؤال چرخهای 4 مرحلهای را ارائه میدهد که از 4 قسمت محرک، اقدام، پاداش و سرمایهگذاری تشکیلشده و در صورت تکرار این چرخه کاربر به استفاده از محصول عادت میکند.
مرحله 1: محرک
این مرحله دعوت به اقدام یا call to action نامیده میشود. محرک اتفاقی بیرونی است که مشتری را به استفاده از محصول تشویق میکند مثل دیدن تبلیغ یک محصول از تلویزیون یا شنیدن تعریف آن از زبان یکی از دوستان.
مرحله 2: اقدام
اقدام همان چیزیِ است که مشتری برای استفاده از محصول به آن نیاز دارد مثل نصب یک اپلیکیشن و یا عضویت در یک سایت. اگر شروع استفاده از محصول پیچیده باشد بهاحتمالزیاد مشتری آن را پس میزند پس باید استفاده از محصول را تا حد ممکن برای مشتری ساده کرد.
مرحله 3: پاداش
پاداش یا محرک درونی احساس رضایتی است که مشتری با استفاده از محصول به دست میآورد. مشتری در اغلب موارد برای از یاد بردن درد یا لذت بردن و یا رفع نیازش از محصول شما استفاده میکند. پس باید این موارد را در طراحی محصول در نظر گرفت تا محرک درونی شکل بگیرد.
مرحله 4: سرمایهگذاری
مشتری در ازای استفاده از محصول شما حاضر به پرداخت چه چیزیِ است ؟ این سرمایهگذاری میتواند بهصورت زمان، پول، تلاش و… باشد. مشتری به دلیل سرمایهگذاری که انجام داده دوباره وارد چرخه میشود و مجدداً از محصول شما استفاده میکنند.
بهبود قلاب
اگر میخواهید قلابتان خوب کار کند، باید محصولتان و نیاز مشتری را به خوبی شناسایی کنید و با تجزیهوتحلیل نیاز مشتری، ویژگیهای محصولتان را با راه حلهایی مشخص بهبود دهید. در این صورتِ که مشتری علاقه دارد تا با دوستانش دربارهی محصولی که همه روز از آن استفاده میکند، صحبت کند و درنتیجه کار تبلیغات برای محصول شما را نیز انجام میدهد.
جمعبندی
کتاب قلاب جهت وفاداری مشتری به محصول، مدلی را ارائه میدهد که مشتری در آغاز با محرک درونی دست به عمل زده و با اولین استفاده از محصول پاداش میگیرد، سپس به خاطر سرمایهگذاری انجامشده بار دیگر وارد چرخه شده و دوباره از محصول استفاده میکند
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.